Lampa cu sare de Himalaya, lumină pentru un somn liniștit

2522760346_74ef3467d7_zDe ceva timp mă gândesc să îmi achiziționez cel puțin o lampă cu sare de Himalaya, însă de când îmi tot bat capul cu amenajarea camerei pentru întâmpinarea mezinei din familia noastră sunt mai hotărâtă ca niciodată. Beneficiile sării de Himalaya sunt multe și de aceea am înlocuit deja  sarea obișnuită, folosită la gătit. Căutând o soluție potrivită pentru o lumină de veghe în camera bebelușului, mi-am amintit de aceste lămpi, care pe lângă lumina nimerită ca intensitate ar trebui să prezinte și alte beneficii pentru sănătate.

Care sunt beneficiile lămpilor cu sare de Himalaya?

  1. Lumina este liniștitoare și nu afectează somnul. Majoritatea veiozelor au o lumină puternică ce devine obositoare pe perioada nopții.Îmi amintesc și acum cum la Andrei țineam o veioză cu un bec slab ascunsă cumva după un dulap tocmai pentru a reuși să creez un ambient plăcut, fără prea mult succes însă. Am sfârșit prin prefera bezna pe timpul nopții, iar veioza a fost aprinsă doar în cazuri extreme Aceste lămpi/ veioze cu sare de himalaya au o culoare caldă, portocalie asemănătoare cu lumina unei lumânări. Din acest motiv au un efect relaxant, neafectând somnul și odihna.
  1. Îmbunătățesc calitatea aerului din cameră. Aceste lămpi atrag impuritățile din aer și neutralizează efectul negativ al aparatelor electronice.
  1. Calmează alergiile și astmul. Datorită faptului că atrag și îndepărtează impuritățile din aer ( praf, polen, mucegai, fum de țigară) lămpile vor ajuta la ameliorarea simptomelor la ceva timp după plasarea lor în cameră.
  1. Alină tusea. Datorită ionilor negativi pe care îi emană, lămpile cu sare de Himalaya reduc numărul ionilor pozitivi creați de cele mai multe ori de aparatele electronice și electrocansice, rezultând un aer mai curat și care influențează sistemul respirator. Așadar, pe lângă faptul că aceste lămpi purifică aerul din încăpere, ele ajută și corpul să filtreze aerul astfel încât particulele străine inhalate să nu ajungă în plămâni.
  1. Cresc nivelul de energie. Aceste lămpi au efectul aerosolilor. Fie că mergem la mare sau la munte, ne întoarcem plini de energie și vitalitate. Acest lucru se întâmplă datorită ionilor negativi din atmosferă care ajută la relaxare și revigorare. Sarea de Himalaya are același efect. Plasarea unei lămpi cu sare de Himalaya în camera în care petreceți foarte mult timp ar trebui să aibă un efect energizant după aproximativ o săptămână.
  1. Îmbunătățesc puterea de concentrare și reduc stările de anxietate/ depresiile. Proaspetele mămici riscă deseori să aibă stări depresive datorită oboselii, a grijilor, iar plasarea unei lămpi cu sare de Himalaya în camera bebelușului, adică în locul unde și ea va petrece muuult timp, nu poate avea decât efecte benefice atât asupra ei cât și a copilului.
  2. Arată foarte bine ca elemente de decor. Lămpile cu sare de Himalaya sunt foarte aspectuoase și dau un aspect plăcut oricărei încăperi. Inclusiv datorită acestui aspect abia aștept să îmi umplu casa cu lămpi! 🙂

Cum alegem lampa cu sare de Himalaya?

Pe piață există multe lămpi ce par a fi din sare de Himalaya. O lampă autentică este fragilă, în sensul că dacă este scăpată, sarea se sparge, iar fiecare lampă ar trebui să fie diferită deoarece sarea nu poate fi modelată identic. Așadar, dacă pe un raft sunt două sau mai multe lămpi care arată exact la fel, cu exact același model, atunci cu siguranță acea lampă va fi doar de decor, fără nici un alt beneficiu adus de sarea de Himalaya. Atunci când este pornită, sub influența căldurii produsă de becul din interior, lampa ar trebui să devină umedă, deoarece sarea se topește ușor eliberând în aer ionii negativi și aerosolii.

Este destul de important să alegem o lampă care are în interior un bec incandescent care să încălzească sarea, becurile led neavând aceeași eficiență.

 

Mai multe informații aici:
  1. http://www.naturallivingideas.com/himalayan-pink-salt-lamp-benefits/
  2. http://www.naturallivingideas.com/himalayan-salt-lamp-fake/
  3. https://wellnessmama.com/23569/himalayan-salt-lamp-benefits/

 

Sursa foto: flickr.com

Lasă un comentariu